Orígens de l’OOVE Santacània

Breu historia del nostre oli d’oliva verge extra (OOVE)

Diari de camp

14 d’octubre de 2017

Avui, després de llargues jornades de treball per posar a punt la terra, hem començat amb la plantació. Un total de 6000 oliveres arbequines varietat I18, escollides per la seua idoneïtat al territori i per les qualitats organolèptiques del seu fruit. Amb elles hem sembrat també tota la nostra il·lusió en aquest projecte que, amb treball i dedicació, estem convençuts ens permetrà gaudir de moltes collites.

oliveres de la Finca Santacània
oliveres de la finca Santacània

18 de març de 2018

Ha estat un hivern llarg i ventós. El fred ha fet que les petites oliveres de la nostra finca, a dia d’avui, continuïn endormiscades. Esperem amb impaciència l’escalfor de la primavera i que aviat comencin a desvetllar-se…

21 d’octubre de 2019

Avui, a primera hora de la tarda, la màquina recol·lectora ha entrat a la finca i, amb un suau moviment, ha pentinat dolçament les joves oliveres. El resultat de la primera collita primerenca ha estat de 5000 quilograms d’olives, recol·lectades en verd per potenciar les seves qualitats organolèptiques i no perdre els seus matisos afruitats. Ben avançada la nit, les olives entraven a l’almàssera i després d’un premsat en fred en sortia el preuat or líquid: 640 litres d’oli d’oliva verge extra (OOVE), de color verd vibrant, molt fresc en boca i amb notes d’herba tallada i maçana recent collida.

orígens finca santacània riu ebre
collita primerenca

29 d’octubre de 2020

Enguany, les perspectives d’una collita primerenca abundant s’han vist minvades pel pas d’una forta tempesta, acompanyada de pedra i vent, que va sacsejar la finca el dia 25 de maig de 2020 fent caure bona part de les olives. Malgrat això, la natura ens ha compensat amb una tardor suau, poc ventosa i amb temperatures càlides que ha propiciat un punt òptim de maduració de les olives. Avui, 29 d’octubre de 2020 ens ha visitat novament la màquina recol·lectora. Aquesta collita ens ha donat un OOVE amb molt caràcter, d’un color verd vibrant matisat per suaus reflexos daurats, fresc i equilibrat en boca amb acords de fruits secs.

Primavera de 2021

Coherents amb el nostre pensar i sentir, decidim reorientar l’explotació de la finca cap a la producció ecològica. L’oli d’oliva de producció limitada que gaudireu de la collita 2021 serà un oli d’oliva verge extra totalment natural i produït de forma respectuosa amb el medi ambient i la terra que ens dóna el seu fruit.

entrada de la Finca Santacània. Cartell corporatiu